Reuniune a Consiliului NATO-Ucraina miercuri, la cererea Kievului, pentru discutarea coridorului cerealier prin Marea Neagră

  • 23 Iulie 2023 16:30
Reuniune a Consiliului NATO-Ucraina miercuri, la cererea Kievului, pentru discutarea coridorului cerealier prin Marea Neagră

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, convoacă pentru miercuri, la cererea Kievului, o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina, transmite dpa.

Reuniunea va avea loc la nivel de ambasadori și va viza 'consultări asupra celor mai recente evoluții și discutarea transportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră', a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Alianței, Oana Lungescu.

Cu puțin înaintea anunțului, Stoltenberg a avut o discuție prin telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

'O bună discuție cu președintele (Zelenski) despre retragerea Rusiei din acordul privind cerealele prin Marea Neagră. Condamnăm cu putere încercarea Moscovei de a face o armă din hrană', a scris Stoltenberg pe Twitter după apelul telefonic.

'Aliații susțin Ucraina oricât este nevoie și, în urma Summitului NATO, Ucraina este mai aproape de NATO decât oricând înainte', a adăugat el, referindu-se la summitul din iulie de la Vilnius.

La rândul său, Zelensky a spus că a discutat cu Stoltenberg despre implementarea acordurilor de la summit și pași ulteriori spre integrarea Ucrainei în Alianță.

'Am identificat de asemenea cu dl Stoltenberg prioritatea și măsuri viitoare necesare pentru deblocarea și susținerea operațiunii coridorului cerealier prin Marea Neagră', a indicat el pe Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău