Rețete de mâncare otrăvitoare, create de un AI

  • 11 August 2023 19:18
Rețete de mâncare otrăvitoare, create de un AI

Un supermarket din Noua Zeelandă care experimentează utilizarea inteligenței artificiale pentru a genera planuri de masă a observat cum aplicația a produs câteva feluri de mâncare neobișnuite: sandvișuri cu pâine otrăvită și cartofi prăjiți care resping țânțarii, scrie descopera.ro.

Aplicația, creată de lanțul de supermarketuri Pak ‘n’ Save, a fost promovată ca o modalitate pentru clienți de a folosi în mod creativ resturile de mâncare. Aplicația le cere utilizatorilor să introducă diverse ingrediente din casele lor și generează automat un plan de masă sau o rețetă, împreună cu comentarii vesele. Inițial, a atras atenția pe rețelele de socializare pentru unele rețete neatrăgătoare, inclusiv o „mâncare de legume Oreo”, relatează The Guardian.

Cu toate acestea, când clienții au început să experimenteze introducerea în aplicație a unei game mai largi de articole de pe lista de cumpărături din gospodărie, aceasta a început să facă recomandări și mai puțin atrăgătoare.

Rețete de mâncare otrăvitoare, create de Inteligența Artificială

O rețetă pe care a numit-o „amestec de apă aromată” ar folosi clor. Robotul recomandă rețeta ca fiind „băutura nealcoolică perfectă pentru a vă potoli setea și a vă reîmprospăta simțurile”, fără să menționeze că inhalarea gazului de clor poate provoca leziuni pulmonare sau moartea.

Comentatorul politic neozeelandez Liam Hehir a postat „rețeta” pe Twitter, determinând și alți neozeelandezi să își împărtășească rezultatele pe rețelele de socializare. Printre recomandări s-au numărat un mocktail cu „respirație proaspătă” de înălbitor, sandvișuri cu otravă de furnici și lipici, „surpriză de orez cu infuzie de înălbitor” și „fericire cu metanol”.

Un purtător de cuvânt al supermarketului s-a declarat dezamăgit de faptul că „o minoritate a încercat să folosească instrumentul în mod necorespunzător și nu în scopul pentru care a fost conceput”.

Acesta a spus că supermarketul va „continua să își perfecționeze controalele” robotului pentru a se asigura că este sigur și util. În plus, există avertismentul potirivit căruia rețetele „nu sunt revizuite de o ființă umană” și societatea nu garantează „că orice rețetă va fi o masă completă sau echilibrată sau potrivită pentru consum”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău