Rețeta zilei | Așchii cu vin

  • 18 Aprilie 2017 15:21
Rețeta zilei | Așchii cu vin

Saptamana Luminata sta sub semnul luminii și prima slujba din aceasta saptamana incepe prin cuvintele ”Veniți de luați lumina”. Hristos iese din mormant invaluit in lumina cea sfanta a dumnezeirii Sale. Din noaptea invierii și pana la inalțarea Domnului la cer, in Biserica se canta ”Lumineaza-te, lumineaza-te noule Ierusalime, ca slava Domnului peste tine a rasarit”, prin noul Ierusalim facandu-se referire la Ierusalimul cel veșnic.

Semnificatiile acestor zile nu sunt nici ele intamplatoare. Cea dintai dintre zile este Lunea Alba sau Lunea Curata. Este ziua in care se deschid Portile Raiului si ale iertarii. Traditia spune ca trebuie sa stropesti casa cu aghiazma si sa dai de baut la rude. in unele locuri din tara se merge cu „udatul” sau stropitul – in functie de zona, stropitul se face cu apa sau cu parfum si sunt stropiti doar femeile si copiii, sau doar tinerii se stropesc intre ei, dupa cum e obiceiul.

Reteta pe care v-o oferim azi este cea de Aschii cu vin.

Ai trebuinta de: 200 g faina, 4 galbenusuri, o lingura de zahar pudra, o lingurita de otet, 50 ml vin, sare, 200 g untura.

Cum se procedeaza: Se face un aluat ca de taitei din faina, galbenusuri, otet, vin, sare. Se framanta bine, apoi se lasa cateva minute sa se odihneasca. Dupa aceea se intinde o foaie foarte subtire, din care se taie la randul lor - oblic, sa iasp un paralelogram - in bucati lungi de 8-10 cm. in mijlocul fiecarei bucati se face o crestatura prin care se trece aluatul (ca la minciunele). Se prajesc in untura incinsa. Se pun pe un servet absorbant, sa se scurga grasimea, apoi se asaza pe un platou, se presara zahar pudra si se servesc calde. Cu vin...

Sursa: AntenaSatelor

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău