REȚETA zilei: Tochitură moldovenească
-
21 Aprilie 2016 18:01
Rețeta aceasta este atât de populară pe plaiurile moldovenești, încât nu există gospodină care să nu știe să o pregătească.
Secretul este să se folosească și ceva afumătură pentru un gust mai dichisit. Între ingrediente se află 500 g carne de porc, 250 g cârnați afumați, 250 g ficat de porc și doi rinichi de porc potriviți ca mărime.
Mai întâi se curăță și se spală toată carnea, iar rinichii se lasă în apă rece cu sare ca să se elimine sângele. Se încinge untură într-o cratiță (se poate folosi și un ceaun mai spornic) și se călesc toate sortimentele de carne tăiată bucățele.
Când carnea este aproape gata se pun vreo 10 căței de usturoi ca să-i dea gust, apoi se presară sare și piper. Se scoate carnea pe farfurii, iar deasupra fiecăreia se pune câte un ou ochi și brânză rasă din abundență. Musai se așază alături o mămăligă vârtoasă și o cană cu vin roșu rece.
- rețetă aflată de Simona Lazăr de la Niculina Măric, soția pictorului naiv Ioan Măric din Bacău