Restricțiile la adresa TikTok se extind în Europa

  • 10 Martie 2023 18:56
Restricțiile la adresa TikTok se extind în Europa

Încă o țară anunță interzicerea aplicației TikTok pe dispozitivele deținute de angajații statului. În Belgia, angajații guvernului federal belgian nu vor mai avea voie să folosească aplicația video chineză TikTok pe telefoanele de serviciu, a anunțat vineri premierul belgian Alexander De Croo, relatează Reuters.

Potrivit premierului belgian, consiliul securității naționale al Belgiei a avertizat asupra riscurilor asociate cu vastele cantități de date colectate de TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, precum și cu faptul că acesteia din urmă i se cere să coopereze cu serviciile de informații chineze, scrie G4Media.

„Aceasta este realitatea”, a notat De Croo într-un comunicat. „De aceea este logic să se interzică folosirea TikTok pe telefoanele furnizate de guvernul federal. Siguranța informațiilor noastre trebuie să prevaleze”.

Luna trecută, și Comisia Europeană și Parlamentul European au interzis TikTok pe telefoanele angajaților pe fondul preocupărilor că Beijingul ar putea colecta datele utilizatorilor sau să-și promoveze interesele, cu toate că acesta neagă astfel de intenții. Măsuri similare au mai fost anunțate în Statele Unite, Canada, Danemarca și Letonia.

Guvernul regional flamand din Belgia a anunțat în ce-l privește joi că va restricționa accesul la TikTok pe telefoanele angajaților. De Croo le-a solicitat și celorlalte guverne regionale să aplice aceste măsuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău