Republica Moldova riscă să rămână fără ”Cartea Verde”

  • 11 August 2015 12:00
Republica Moldova riscă să rămână fără ”Cartea Verde”

Republica Moldova riscă să fie exclusă temporar din sistemul de asigurări ”Cartea Verde”, se arată într-un comunicat al Guvernului, difuzat după întâlnirea premierului Valeriu Streleț cu o delegație a Consiliului Birourilor Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde”.La discuții au participat și reprezentanți ai Biroului Național al Asigurătorilor…

Republica Moldova riscă să fie exclusă temporar din sistemul de asigurări ”Cartea Verde”, se arată într-un comunicat al Guvernului, difuzat după întâlnirea premierului Valeriu Streleț cu o delegație a Consiliului Birourilor Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde”.

La discuții au participat și reprezentanți ai Biroului Național al Asigurătorilor de Autovehicule.

Valeriu Streleț a dat asigurări că Guvernul va colabora cu instituțiile din domeniu, pentru a evita unele evoluții nefaste pe piața asigurărilor auto din Republica Moldova.

Riscul excluderii Republicii Moldova din sistemul de asigurări auto a apărut la mijlocul anului 2014, pentru că mai multe companii de asigurare au întârziat plățile, astfel încât s-a acumulat o cotă alarmantă de restanțe, a explicat pentru Radio Chișinău expertul economic Roman Chircă.

În acest sens, Guvernul poate face presiuni asupra companiilor restanțiere prin Ministerul Finanțelor sau prin retragerea licențelor de activitate, afirmă expertul.

În cazul în care va fi suspendat sistemul ”Cartea Verde”, există riscul ca cetățenii să nu mai poată călători cu transportul propriu în spațiul european, să fie sistat transportul de pasageri și cel de mărfuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău