Republica Moldova va semna cu Bulgaria un acord de reglementare a migrației de muncă 

  • 09 Iunie 2018 13:20
Republica Moldova va semna cu Bulgaria un acord de reglementare a migrației de muncă 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă de la Chișinău, pe de o parte, și Ministerul Muncii și Politicii Sociale și Agenția pentru Ocupare din partea Guvernului Bulgariei, pe de altă parte, vor negocia și semna Acordul privind reglementarea migrației de muncă, transmite IPN cu referire la o decizie a Cabinetului de Miniștri.

Scopul pe termen lung al acordului constă în diminuarea fenomenului migrației ilegale în scop de muncă pe teritoriul ambelor state, prin sporirea oportunităților de angajare legală, desfășurată prin intermediul instituțiilor competente din ambele state. Totodată, acordul prevede și obligativitatea reîntoarcerii lucrătorilor migranți odată cu expirarea termenului de ședere pe teritoriul celuilalt stat.

Acordul va fi  încheiat pentru o perioadă inițială de cinci ani, cu prelungirea ulterioară automată pentru perioade de trei ani. Potrivit unor date, pe teritoriul  Bulgariei în 2016 activau cinci mii de cetățeni moldoveni.

Republica Moldova are semnate acorduri similare cu șapte state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău