Republica Moldova va ratifica Convenția privind violența și hărțuirea în lumea muncii

  • 27 Decembrie 2023 15:09
Republica Moldova va ratifica Convenția privind violența și hărțuirea în lumea muncii

Angajații, stagiarii, voluntarii din Republica Moldova vor avea un mediu de lucru sigur, liber de violență și hărțuire. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de lege cu privire la ratificarea Convenției Organizației Internaționale a Muncii nr. 190 privind violența și hărțuirea în lumea muncii, arat[ un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

Convenția se adresează tuturor lucrătorilor din economia formală și informală și stabilește în mod clar rolul guvernelor și al partenerilor sociali în prevenirea, abordarea și remedierea violenței și a hărțuirii în lumea muncii.

Ratificarea și implementarea prevederilor Convenției va contribui la îmbunătățirea cadrului normativ în domeniu pentru eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii, prin recunoașterea dreptului fiecărei persoane la un spațiu al muncii sigur.

În Republica Moldova, documentul va intra în vigoare în termen de 1 an, după depunerea instrumentului de ratificare. Convenția a fost adoptată la Geneva, la 21 iunie 2019 și a intrat în vigoare la 25 iunie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău