Republica Moldova va primi împrumutul din partea României

  • 30 Martie 2016 18:04
Republica Moldova va primi împrumutul din partea României

Camera Deputaților de la București a aprobat miercuri, 30 martie, acordul de împrumut de 150 de milioane de euro oferit Republicii Moldova de Guvernul României, pe o perioadă de 5 ani la o dobândă de 1,5%.

Cu 252 de voturi „pentru“, deputații au aprobat acordul privind asistența financiară rambursabilă  semnat la Chișinău la 7 octombrie 2015.

Astfel, deputații au respins cererea de reexaminare din noiembrie 2015 a președintelui Klaus Iohannis, care a considerat inoportună acordarea unui împrumut Republicii Moldova, aflată în criză politică la acel moment, după căderea guvernului proeuropean condus de Valeriu Streleț. Klaus Iohannis a întors legea în Parlament, la reexaminare, condiționând promulgarea împrumutului de instalarea unui nou guvern orientat spre Bruxelles.

În acest moment, Republica Moldova este conectată deja la o sursă de ajutor financiar românesc. Este vorba de un împrumut nerambursabil de 100 de milioane de euro, acordat de Guvernul Ponta în urmă cu mai bine de doi ani, banii fiind prevăzuți pentru finanțarea proiectelor din domeniul sănătății, mediului și pentru repararea instituțiilorpreșcolare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău