Premieră în R. Moldova: Pe 21 septembrie începe seria de evenimente despre Web3 și Blockchain

  • 16 Septembrie 2022 12:15
Premieră în R. Moldova: Pe 21 septembrie începe seria de evenimente despre Web3 și Blockchain

Deja peste câteva zile, la Chișinău vor ajunge 4 experți din Statele Unite, din companii specializate în concepte precum comunitățile creative în era Web3, antreprenoriatul viitorului, Blockchain și NFT. Timp de 5 zile, aceștia vor oferi mentorate gratuite în cadrul a 3 evenimente care vor avea loc la Mediacor.

21 septembrie, 14:00 - 18:00: eveniment pentru profesori și studenți interesați de Blockchain - Future Education for Web3 - în care se va discuta modul în care tehnologiile Web3 pot facilita procesele educaționale, ajuta la soluționarea problemelor și face educația mai distractivă și mai calitativă. Detalii și înregistrare gratuită - aici.

22 septembrie, 16:00 - 18:00: eveniment pentru profesioniștii din IT și industria creativă - Future Solutions for Web3 - care își propune să aducă împreună creatorii de NFT și programatorii pentru crearea colaborărilor de succes în noua eră a Internetului. Detalii și înregistrare gratuită - aici.

23-25 septembrie, 10:00 - 20:00: workshop pe echipe, cu instruirea a 4 mentori din SUA - Hackathon Web3 & Blockchain, în care tinerii pasionați de noile tehnologii vor lucra la dezvoltarea propriei idei care să soluționeze o problemă reală din sistemul de educație din țară. Detalii aici.

Toate evenimentele sunt cu participare gratuită. Mai mult decât atât, în urma workshopului din weekend, 3 echipe câștigătoare vor avea parte de premii după cum urmează:

Locul 1: participare la incubatorul online HUG Studios și mentorat personal cu Randi Zuckerberg și echipa HUG, timp 6 luni

Locul 2: mentorat personal de la Hasti Kashfia - fondatoarea Meta Refuge, și acces la Meta Refuge online Container timp de 4 săptămâni, pe subiectul Web3 Marketing Skills, inclusiv promovarea în Social Media și Strategie de PR.

Locul 3: acces la cursul online de 4 săptămâni cu echipa Meta Refuge, în care vor învăța cele mai bune practici de promovare a creatorilor în Web3 în Social.

Toate evenimentele vor avea loc în limba engleză, cu traducere simultană în română, la centrul multifuncțional Mediacor (USM, str. Alexei Mateevici 60, intrare de pe str. Pușkin) și sunt cu acces gratuit, cu înregistrare prealabilă. Activitățile sunt organizate de Proiectul Tehnologiile Viitorului, cu susținerea USAID și Suedia, YEP! Moldova, se arată în comunicat.

Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID și Suedia, susține dezvoltarea economiei digitale, creative și prietenoase mediului în Moldova. Proiectul, cu un buget de 32,8 mln USD și o durată de implementare de 5 ani (2021-2026), promovează, în echipă cu partenerii cheie, inovația și noile tehnologii în următoarele sectoare strategice pentru R. Moldova - tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), ingineria, industria ușoară, industriile creative și digital media - pentru a spori competitivitatea și integrarea acestora pe piața globală. În 2022 se înregistrează 30 de ani de activitate a USAID Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:2,06 m/s
Fri
7
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Arhivă Radio Chișinău