Republica Moldova va fi gazda Campionatului European de Rugby pe Plajă

  • 29 August 17:10
Republica Moldova va fi gazda Campionatului European de Rugby pe Plajă

Ministerul Educației și Cercetării de la Chișinău anunță că Republica Moldova va găzdui Campionatul European de Rugby pe Plajă, „Rugby Europe Beach Championship”, care va avea loc în perioada 31 august - 1 septembrie 2024 la arena din parcul „La Izvor”.

Potrivit MEC, turneul se va desfășura în ultimul weekend al verii, oferind două zile de competiție intensă și spectacol pe nisip. La competiție vor participa 14 echipe din 7 țări. Este vorba de opt echipe masculine - Republica Moldova, România, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria și Cipru. De asemenea, vor concura șase echipe feminine din următoarele țări: Republica Moldova, România, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria.

Suntem mândri să fim gazdele acestui eveniment și să demonstrăm că Republica Moldova poate organiza competiții sportive de înalt nivel. Ministerul Educației și Cercetării a susținut financiar organizarea acestui campionat, investind în logistică și promovare, pentru a asigura condiții excelente atât pentru participanți, cât și pentru spectatori”, a menționat secretarul de stat de la Ministerul Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, în cadrul conferinței de presă organizate cu această ocazie.

Pentru organizarea și desfășurarea acestui eveniment sportiv, Ministerul Educației și Cercetării a alocat 2,5 milioane de lei.

Este pentru a doua oară când țara noastră găzduiește această competiție prestigioasă. Ediția precedentă s-a desfășurat la Chișinău în anul 2021”, a mai precizat MEC.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:2,06 m/s
Sun
18
Mon
20
Tue
19
Wed
22
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău