Republica Moldova va deschide birouri comercial-economice în zece țări

  • 26 Aprilie 2019 12:57
Republica Moldova va deschide birouri comercial-economice în zece țări

Republica Moldova planifică să deschidă birouri comercial-economice în zece țări. Procedurile de pregătire a pachetului de documente privind instituirea acestora au fost analizate la ședința grupului de lucru pentru diplomația economică, constituit din reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și ai Agenției de Investiții, scrie MOLDPRES

Birourile comercial-economice ar urma să fie constituite în SUA (New York), Marea Britanie (Londra), Japonia (Tokyo), Țările Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg), China (Shanghai), Franța (Paris), Elveția (Geneva), Suedia (Stockholm) și Singapore. 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că este necesar ca fiecare atașat economic să cunoască domeniile prioritare pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor. „În acest sens, vom organiza în luna iulie un curs de instruire în domeniul diplomației economice pentru ca fiecare atașat să fie bine pregătit atunci când va prezenta Republica Moldova ca destinație de investiții și sursă de bunuri și servicii”, a afirmat Gaburici.

 

Sursa: Moldpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău