Republica Moldova și Turcia își propun să ajungă la schimburi comerciale de 1 miliard de dolari

  • 21 Ianuarie 2023 11:43
Republica Moldova și Turcia își propun să ajungă la schimburi comerciale de 1 miliard de dolari

Republica Moldova și Turcia își propun să crească schimburile comerciale până la 1 miliard de dolari. Există loc pentru a majora cantitățile exportate de produse agricole moldovenești, a afirmat ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unei întrevederi cu ministrul agriculturii și pădurilor din Turcia, Vahit Kirișci, transmite IPN.

În ultimii ani au crescut importurile în Moldova de citrice, ape minerale, produse de panificație, struguri proaspeți și uscați, drojdii, făină de grâu, arahide, nuci și alte fructe uscate. Pe de altă parte, Moldova exportă constant pe piața din Turcia semințe și ulei de floarea soarelui, porumb și grâu. A fost reluat și exportul de mere proaspete, cireșe, caise, ceapă și usturoi, precizează un comunicat de presă.  

„Vrem să preluăm experiența Turciei în domeniul procesării legumelor și irigării. De asemenea, ne dorim să îmbunătățim cadrul legal care ține de sectorul zootehnic, pentru a putea intra pe piața Turciei cu produse de origine animală și animale vii”, a declarat ministrul Vladimir Bolea.

Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc în marja evenimentului „Green Week” , care se desfășoară la Berlin, în perioada 19-21 ianuarie.  Agenda evenimentului include și întrevederi bilaterale cu omologii din Turcia, Lituania, Letonia, Țările de Jos, Polonia și Germania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău