Republica Moldova și România vor găzdui în 2027 conferința ministerială SEIS

  • 31 Mai 10:30
Republica Moldova și România vor găzdui în 2027 conferința ministerială SEIS

Republica Moldova și România vor găzdui în 2027, la Iași și Chișinău, conferința ministerială a Spațiului European al Învățământului Superior. Decizia a fost adoptată la Tirana, Albania, prin votul statelor membre ale Spațiului European al Învățământului Superior (SEIS), potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Conferința va reuni miniștrii educației din țările membre ale Uniunii Europene și SEIS, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai organizațiilor din domeniul asigurării calității la nivel european și global.

Ministerul Educației și Cercetării precizează că evenimentul reprezintă un instrument de monitorizare și avansare a procesului de la Bologna. „Alinierea Moldovei la implementarea procesului de la Bologna înseamnă pentru tinerii noștri șansa de a participa în mobilități academice în afara țării, studii mai calitative acasă și oportunitatea recunoașterii pe viitor a diplomelor obținute în Republica Moldova la nivel european”, a menționat ministrul educației, Dan Perciun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Thu
22
Fri
22
Sat
25
Sun
29
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău