Republica Moldova și România vor semna un document ce prevede cooperarea și schimb de experiență în domeniul sportului

  • 02 Noiembrie 2023 10:12
Republica Moldova și România vor semna un document ce prevede cooperarea și schimb de experiență în domeniul sportului

Un document ce prevede cooperarea și schimb de experiență în domeniul sportului dintre Republica Moldova și România va fi semnat în următoarea perioadă. În cadrul ședinței, cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor asupra Protocolului între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România, transmite Ministerul Educației și Cercetării.

Documentul prevede ca ambele state să desfășoare schimb de experiență și bune practici privind promovarea politicilor în domeniul sportului, să organizeze evenimente sportive comune. Acesta mai are ca obiectiv cooperarea în ceea ce ține de sponsorizarea activităților sportive, promovarea femeilor în sport și altele. Un accent aparte va fi pus pe stimularea mobilității sportive între părți, prin implementarea de proiecte comune în domeniul sportiv.
 
Potrivit ministrului Dan Perciun, semnarea Protocolului de cooperare cu Agenția Națională pentru Sport din România va crea oportunități pentru dezvoltarea unor relații inter-umane, asigurând și realizarea obiectivelor specifice în domeniul sportului pentru țara noastră
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău