Republica Moldova și Italia vor colabora în domeniul combaterii criminalității

  • 21 August 14:05
Republica Moldova și Italia vor colabora în domeniul combaterii criminalității

Poliția din Republica Moldova va colabora cu poliția din Italia în scopul fortificării securității statului și asigurării ordinii și securității publice pe teritoriile ambelor state. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului cu executivul Italiei cu privire la cooperarea în materie de securitate, transmite IPN.

Scopul proiectului este promovarea, dezvoltarea și consolidarea cooperării polițienești pentru a preveni și a combate criminalitatea sub toate formele sale, în special în contextul alinierii la standardele Uniunii Europene”, a precizat ministrul afacerilor interne, Adrian Efros.

Potrivit lui, prin semnarea acordului, autoritățile naționale vor avea posibilitatea să încheie aranjamente tehnice cu autoritățile din Italia în domeniul luptei împotriva criminalității în baza unor condiții egale și reciproc avantajoase.

Ministrul a mai precizat că implementarea proiectului respectiv va contribui la încurajarea de bune practici și dezvoltarea de proiecte comune.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,24
Cer fragmentat
Umiditate:68 %
Vint:2,57 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
19
Mon
17
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău