Republica Moldova rămâne beneficiarul prioritar al Planului de cooperare internațională pentru dezvoltare al României

  • 09 Februarie 12:29
Republica Moldova rămâne beneficiarul prioritar al Planului de cooperare internațională pentru dezvoltare al României

Republica Moldova va rămâne beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară pe palier bilateral și va beneficia, anul acesta, de o finanțare de 1,9 milioane RON din partea Guvernului României.

Potrivit unui comunicat al Guvernul de la București, acesta a luat act de o notă de informare care cuprinde lista proiectelor ce beneficiază de finanțare prin bugetul alocat Ministerului Afacerilor Externe român.

Astfel, planul aferent anului 2024 beneficiază de o alocare bugetară în valoare de 4,81 milioane RON, acțiunile și proiectele incluse vizând ariile geografice de interes prioritar pentru România în materie de asistență oficială pentru dezvoltare, precum regiunea extinsă a Mării Negre și Balcanii de Vest, respectiv Africa și Orientul Mijlociu.

Proiectele dedicate Republicii Moldova beneficiază de o finanțare de 1,9 milioane RON, circa 40% din valoarea totală alocată Planului.

Activitățile au în vedere dezvoltarea capacităților statului partener în domenii precum: educație, digitalizare, sănătate, situații de urgență, securitate cibernetică, diplomație, justiție și afaceri europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:6,17 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău