Republica Moldova participă la Săptămâna Verde Europeană 2020

  • 19 Octombrie 2020 13:00
Republica Moldova participă la Săptămâna Verde Europeană 2020

Republica Moldova participă, în perioada 19-23 octombrie, la Săptămâna Verde Europeană 2020.

Tematica din acest an a evenimentului este natura, biodiversitatea și Pactul Verde European, având scopul de a evidenția contribuția biodiversității la dezvoltarea economiei, sănătatea societății, precum și  stimularea redresării durabile, transmite MOLDPRES.

Deschiderea oficială a Săptămânii Verzi Europene 2020 va avea loc astăzi la Lisabona, desemnată Capitala Verde Europeană 2020. Savanți de talie internațională și înalți funcționari se vor întruni într-o conferință de o zi pentru a discuta tendințele curente și viitoare ale biodiversității, pentru a sublinia importanța ei pentru societate și economie. Ei vor evalua rolul pe care aceasta îl poate juca în sprijinul restabilirii post-pandemice, creând noi locuri de muncă și contribuind la o dezvoltare durabilă.

În cadrul Săptămânii Verzi Europene va fi examinat modul în care o serie de politici ale Uniunii Europene, inclusiv, Pactul Verde European, poate ajuta la protejarea, restabilirea și gestionarea durabilă a naturii în Republica Moldova, lăsându-i spațiu de recuperare și prosperare. „De asemenea, tematica de bază este o ocazie de a regândi relația omului cu natura, a sublinia activitățile umane nesustenabile ce determină pierderea biodiversității și provoacă criza ecologică, care sunt implicațiile pentru economia și societatea noastră și cum ar putea fi modificat acest lucru”, au explicat surse de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

Potrivit MADRM, pe lângă conferințele la nivel înalt de la Lisabona și Bruxelles, programul va include o serie de evenimente și acțiuni ale partenerilor, care au loc în toată Europa, iar părțile interesate și publicul larg sunt încurajați să se implice prin participarea la o serie de activități online și de socializare.

În țara noastră, până la 23 octombrie este planificată o campanie națională de comunicare și informare pentru conservarea biodiversității și a mediului înconjurător în contextul  Săptămânii Verzi și Pactul Verde European pentru Moldova.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău