Republica Moldova negociază cu UE posibilitatea exportului de semințe și producție animalieră

  • 05 Iulie 2017 23:54
0%
00:00:00
00:00:00

Republica Moldova negociază cu Uniunea Europeană posibilitatea exportului de semințe și producție animalieră, au declarat miercuri, 5 iulie, premierul Pavel Filip și comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis. 

Uniunea Europeană a recunoscut deja sistemul național de control și certificare a semințelor echivalent cu cel comunitar, iar pentru posibilitatea de export a producției animaliere sunt necesare mai multe laboratoare certificate, a declarat Pavel Filip.

În același timp, comisarul european a subliniat că Republica Moldova trebuie să implementeze un șir de standarde europene.

„În perioada 2017-2019 R. Moldova va implementa planul sanitar și fitosanitar care a fost discutat astăzi. De asemenea, după implementarea acestora va exista o posibilitate de a discuta continuarea colaborării.”

Premierul Pavel Filip a precizat că Republica Moldova deja exportă aproximativ 2/3 din bunurile sale pe piața Uniunii Europene. Amintim că acum trei ani Republica Moldova și Uniunea Europeană au semnat Acordul de asociere care permite și liberalizarea comerțului între cele două părți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău