Republica Moldova, măsuri împotriva atacurilor cibernetice

  • 26 Septembrie 2023 16:28
Republica Moldova, măsuri împotriva atacurilor cibernetice

Atacurile cibernetice care s-au intensificat în ultima vreme, inclusiv cele de ieri, nu sunt critice pentru infrastructura Rep. Moldova. Autoritățile statului au întreprins toate acțiunile pentru diminuarea impactului acestora, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Suspendarea accesului la site-urile web din exteriorul țării pentru a reduce impactul atacurilor este una dintre măsurile întreprinse de autorități, a mai menționat Daniel Vodă.

Guvernul informează că în ultima săptămână s-au intensificat atacurile DdoS pe mai multe platforme. Asta înseamnă că un număr foarte mare de cereri, de regulă, de peste hotarele țării sunt orientate pentru blocarea unui server sau a unei platforme web. Este important să precizăm că nu este vorba de un atac cibernetic asupra infrastructurii critice din țara noastră. Această infrastructură este protejată de către responsabilii instituțiilor naționale” a declarat oficialul.

Amintim că în seara zilei de 25 septembrie mai multe site-uri guvernamentale și de media au raportat atacuri cibernetice. Printre instituțiile afectate de aceste atacuri au fost Aeroportul Internațional Chișinău, Agenția Națională de Reglementare în Energetică și platforma web a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău