Republica Moldova marchează Zilele Diasporei. Se vor organiza mai multe evenimente dedicate cetățenilor reveniți în țară

  • 14 August 12:00
Republica Moldova marchează Zilele Diasporei. Se vor organiza mai multe evenimente dedicate cetățenilor reveniți în țară

Importanța participării la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova, dar și oferirea expertizei acumulate peste hotare, în scopul dezvoltării comunităților de origine, vor fi în centrul discuțiilor din cadrul Zilelor Diasporei, care se vor desfășura începând de astăzi, 14 august, și până pe 23 august, transmite Radio Chișinău.

În cadrul Zilelor Diasporei vor fi organizate o serie de evenimente: Tabăra „Dor” la Holercani, Festivalul „Ne vedem acasă”, Diaspora Business Forum și Forumul Tinerilor din Diasporă, a precizat secretara de stat a Guvernului, Ana Calinici, în cadrul unei conferințe de presă.

„Și în acest an, tradițional, ne dăm întâlnire la Zilele Diasporei, unde vom discuta despre parcursul european al țării, despre programele de sprijin al statului pentru cei care vor să revină sau să investească, să desfășoare activități culturale peste hotare. Vom discuta mai multe despre cum consolidăm, dezvoltăm comunitățile noastre”, a spus Ana Calinici. 

Participanții vor avea ocazia să discute cu conducerea Republicii Moldova, în cadrul mesei rotunde „Cooperarea diasporă-Guvern. Implementarea grupurilor tematice de experți”, să participe la sesiuni informative și ateliere de lucru despre dezvoltarea politicilor pentru diasporă, explorarea oportunităților antreprenoriale și modurile în care pot contribui la dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova, inclusiv revenind acasă.

Pe 17 august, participanții sunt așteptați la Festivalul „Ne vedem acasă” care se va desfășura la Digital Park, unde vor susține concerte Ansamblul „Hecenii, „Mocănașii” și interpretul Cătălin Josan.

Pe 18 august, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău va avea loc spectacolul „Frunze de dor”, în regia lui Alexandru Cozub.

Zilele Diasporei sunt organizate anual sub patronajul Guvernului Republicii Moldova și au drept scop promovarea dialogului între diasporă și țară.

Republica Moldova marchează Zilele Diasporei. Se vor organiza mai multe evenimente dedicate cetățenilor reveniți în țară

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău