Republica Moldova devine capitala europeană a turismului vitivinicol

  • 09 Iulie 19:41
Republica Moldova devine capitala europeană a turismului vitivinicol

Republica Moldova devine capitala europeană a turismului vitivinicol în perioada 17-19 octombrie, când țara noastră va găzdui Adunarea Generală a „ITER VITIS – Les Chemins de la vigne”. Anunțul a fost făcut la cea de-a cincea ediție a ANTRIM Incoming Tourism Forum 2024, organizată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM).

La evenimentul din toamnă vor participa reprezentanții celor 22 de state membre ale Federației „ITER VITIS”, dar și reprezentanți ai Consiliului Europei, instituție care contribuie și participă la protejarea patrimoniului natural și a diversității culturale paneuropene, scrie TV8.

În cei 10 ani de activitate Asociația Națională pentru Turism Intern și Receptor a implementat și promovat cele mai bune practici în domeniul turismului viticol. În acest sens, au fost sprijinite inițiative care protejează și promovează tradiția milenară a viței-de-vie și a vinului, precum și peisajul turistic legat de acestea.

De asemenea, accentul a fost pus pe inovație și pe promovarea durabilității și a ofertei gastronomice fabuloase păstrată și transmisă din generație în generație.

Începând cu anul 2020, Ruta Drumul Vinului Moldovei a devenit parte a rețelei ITER VITIS, oferind experiențe vitivinicole autentice și itinerarii de enoturism care încurajează turiștii să descopere elementele prețioase ale vechii culturi europene a vinului, dar și revigorarea vibrantă a tradițiilor vitivinicole, susținute de o nouă generație de vinificatori.

Rutele Culturale ale Consiliului Europei cuprind peste 30 de itinerare certificate sub auspiciile forului internațional și au scopul de a promova călătoriile de descoperire a patrimoniului divers din Europa și consacrarea valorilor globale, precum: drepturile omului, diversitatea interculturală, dialogul intercultural transfrontalier și dezvoltarea durabilă a turismului.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,91
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,37 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău