Republica Moldova ar putea beneficia de programul Uniunii Europene pentru cooperare în domeniul fiscal

  • 19 Octombrie 2022 16:27
Republica Moldova ar putea beneficia de programul Uniunii Europene pentru cooperare în domeniul fiscal

R. Moldova ar putea semna cu Uniunea Europeană un Acord privind participarea la ”FISCALIS”, programul UE pentru cooperare în domeniul fiscal. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor în acest sens.

Acordul urmează să fie încheiat în contextul implementării angajamentelor Republicii Moldova de integrare fiscală europeană în cadrul mecanismelor de cooperare la nivelul Uniunii Europene prin consolidarea și intensificarea relațiilor de cooperare dintre Serviciul Fiscal de Stat și autoritățile fiscale din statele membre ale Uniunii Europene.

Scopul final al Acordului este armonizarea sistemului fiscal al Republicii Moldova la standardele Uniunii Europene. Astfel, țara noastră va beneficia de sprijin în vederea îmbunătățirii funcționării pieței interne, stimularea competitivității și a concurenței loiale.

De asemenea, în cadrul implementării Acordului vor fi finanțate mai multe acțiuni, printre care sunt cele care vizează colaborarea structurată pe bază de proiecte sau consolidarea capacităților IT, prin dezvoltarea și operarea sistemelor electronice europene, se arată în comunicatul parlamentului.

După semnare, Acordul dintre R. Moldova și Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la FISCALIS va fi propus pentru ratificare în plenul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău