Republica Moldova a urcat cinci poziții la capitolul libertatea presei

  • 02 Mai 2014 11:06
Republica Moldova a urcat cinci poziții la capitolul libertatea presei

Republica Moldova are o presă parțial liberă și a urcat cinci poziții la capitolul libertatea presei, potrivit ultimului raport al organizației Freedom House.

Țara noastră se situează pe locul 112 dintr-un total de 197 de state. Libertatea presei în Republica Moldova este la același nivel ca în Liban și Tunisia, dar mai ridicată decât în Columbia, Macedonia, Kenya, Uganda sau Guatemala, țări de asemenea cu o libertate a presei parțială.

România a urcat patru poziții și se clasează pe locul 84 în timp ce Ucraina a scăzut cu șapte poziții comparativ cu raportul anterior și se clasează pe locul 139. Ucraina a intrat în categoria țărilor care nu au o presă liberă, cu câteva poziții mai sus decât Pakistan, Thailanda sau Afganistan.

Rusia rămâne pe poziția 176, urmată de Kazahstan pe poziția 187 și Belarus 193. Clasamentul este încheiat de Uzbekistan și Coreea de Nord. La celalalt pol, țările cu cea mai liberă presă sunt Olanda, Norvegia și Suedia. Datele raportului mai arată că libertatea presei la nivel global este cea mai scăzută din ultimii 10 ani. Doar unul din 7 oameni locuiește în prezent într-o țară cu presă liberă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău