Republica Moldova a transmis Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar

  • 11 Februarie 11:07
Republica Moldova a transmis Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar

Guvernul Republicii Moldova a transmis Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar în valoare totală de peste 16,8 milioane lei. Acțiunea a fost realizată în baza unei decizii, aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Astfel, 9 autocamioane cu o încărcătură de peste 122 tone, au fost escortate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în țara vecină, scrie Radio Chișinău.

Lotul include stocuri furnizate din cadrul Ministerului de Interne și Ministerului Sănătății, iar acesta urmează să ajungă în regiunea Hmelnițki din Ucraina, menționează un comunicat al salvatorilor moldoveni. Ajutorul este format din medicamente, corturi, generatoare, dar și produse alimentare necesare pentru oamenii aflați în dificultate din țara vecină.

Bunurile materiale sunt acordate Ucrainei în calitate de asistență internațională cu titlu gratuit.

Anterior, Republica Moldova a mai transmis 4 loturi de ajutoare umanitare Ucrainei, ultimul fiind transmis pentru regiunea Nikolaev în luna octombrie a anului trecut, în valoare de circa 21 de milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău