Republica Moldova a obținut locul III la concursul internațional de Aplicații Mobile din Coreea de Sud

  • 09 Septembrie 2022 09:25
Republica Moldova a obținut locul III la concursul internațional de Aplicații Mobile din Coreea de Sud

Echipa Republicii Moldova „Green Energy”, formată din Irina Grosu și Gheorghe Manolache, elevi în clasa a XI-a, îndrumați de profesoara Tatiana Rotari de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din or. Florești, a obținut locul III la concursul internațional „The 12th e-ICON World Contest”, organizat de Ministerul Educației din Republica Coreea.

„e-ICON World Contest” este un concurs în care elevii din Coreea de Sud și din alte țări formează o echipă globală pentru a dezvolta și partaja conținut de învățare online care poate fi folosit în educație. În acest an, la competiția „The 12th e-ICON World Contest” au concurat aproximativ 100 de echipe din 20 de țări, inclusiv trei echipe din Republica Moldova.

Elevii moldoveni au dezvoltat o aplicație mobilă, având la bază obiectivul global „Good Health and Well-Being” pentru combaterea obiceiurilor alimentare greșite (Poor Eating Habits) pe care le au oamenii. Aplicația le oferă utilizatorilor o listă de misiuni cu privire la obiceiurile alimentare corecte, pe care aceștia trebuie să le realizeze zilnic.

Participarea echipelor din Republica Moldova a devenit posibilă datorită faptului că elevii au studiat disciplina opțională „Proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor mobile”, elaborată în cadrul proiectului „Tekwill în Fiecare Școală” și aprobată de Ministerul Educației și Cercetării în anul 2020.

Menționăm că echipa „Green Energy” din or. Florești a obținut locul I la competiția „Tekwill Junior Ambassadors”, organizată în aprilie 2022 de „Tekwill în Fiecare Școală”, dezvoltând o aplicație în scop educațional privind reducerea poluării mediului prin salubrizare.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) adresează mulțumiri profesorilor și părinților pentru dedicație, implicare și susținerea elevilor în pregătirea pentru concurs, echipei proiectului „Tekwill în Fiecare Școală” și partenerilor educaționali Usaid Moldova, Guvernului Suediei, EU4Moldova și PNUD Moldova, cu care MEC are semnate memorandumuri de înțelegere în 2018 și 2020 privind colaborarea, promovarea și dezvoltarea domeniul TIC în sistemul educațional.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău