Republica Moldova, o nouă țintă pentru turiștii japonezi?

  • 16 Aprilie 2015 14:31
Republica Moldova, o nouă țintă pentru turiștii japonezi?

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, cu sediul la Kiev, Shigeki Sumi, e de părere că Republica Moldova este atractivă pentru turiști.

Cu scopul de a promova țara, diplomatul își propune să convingă mai mulți turiști japonezi să-și petreacă vacanțele în Republica Moldova. Despre aceasta Shigeki Sumi a anunțat la întrevederea cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, Shigeki Sumi a reiterat disponibilitatea Japoniei de a susține Republica Moldova, precum și sprijinul său personal pentru dezvoltarea relațiilor parlamentare moldo-nipone. „Este important să extindem cooperarea moldo-japoneză pe diferite segmente, iar Republica Moldova să beneficieze de un lobby puternic în Parlamentul de la Tokyo”, a declarat ambasadorul Japoniei.

În cadrul discuțiilor, Andrian Candu a menționat că Japonia este un partener important de dezvoltare. „Proiectele susținute financiar de Japonia, mai ales la nivel economic, sunt de succes în Republica Moldova, bucurându-se, în special, de aprecierea oamenilor de afaceri și agricultorilor”, a subliniat Andrian Candu. Potrivit oficialului, investitorii japonezi ar putea găsi în Republica Moldova platforme atractive pentru dezvoltarea afacerii și, respectiv, pentru exportul produselor pe piața UE.

Andrian Candu a menționat importanța lansării procesului de negocieri pentru semnarea Acordului privind evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit și a celui de protejare reciprocă a investițiilor între Republica Moldova și Japonia.

Japonia a acordat Republicii Moldova, în perioada 1992-2010, asistență nerambursabilă în valoare de 72,7 milioane de dolari și credite de 48,2 milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău