Republica Cehă a început vaccinarea cu a treia doză

  • 20 Septembrie 2021 20:00
Republica Cehă a început vaccinarea cu a treia doză

Republica Cehă a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puțin opt luni în urmă, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Ministerul Sănătății ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc și lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ''Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia'', a declarat ministrul ceh al sănătății, Adam Vojtech.

Toți cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autoritățile cehe estimează că până la sfârșitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunității împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna.

Până în prezent în această țară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populația sa de 10,7 milioane de locuitori.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aștepta concluziile EMA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău