Reprezentanții sistemului medical, împotriva desfășurării Paștilor Blajinilor. Apel către populație și autorități pentru ca „spitalele să nu fie supraaglomerate”

  • 05 Iunie 2020 10:38
Reprezentanții sistemului medical, împotriva desfășurării Paștilor Blajinilor. Apel către populație și autorități pentru ca „spitalele să nu fie supraaglomerate”

Reprezentanții din sistemul medical sunt împotriva desfășurării Paștilor Blajinilor. Ei îndeamnă cetățenii să rămână acasă în zilele 6,7 și 8 iunie atunci când printr-o decizie a Mitropoliei Moldovei s-a decis pomenirea morților.

„Noi, cei din domeniul sănătății ne-am opus organizării Paștilor Blajinilor. Cu decizie sau fără, cei din Mitropolie erau dispuși să petreacă. Atunci când a fost amânata această ceremonie, în aprilie, am făcut-o pentru că am crezut că vom avea un trend de scădere. Dar noi am rămas pe același trend. Noi rămânem pe poziția ca oamenii să rămână masiv acasă, ca alternativă a deciziei Mitropoliei”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Furtună.
 
Medicii speră că oamenii vor fi responsabili, pentru a nu aglomera spitalele, spune șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești, Svetlana Lupu. „Mizăm foarte mult pe ajutorul populației și al autorităților să fie foarte prudenți, să respecte toate măsurile de control, pentru ca spitalele să nu fie supraaglomerate”, a spus Svetlana Lupu.
 
Și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a îndemnat oamenii să manifeste în continuare responsabilitate, pentru că sistemul medical este la limită. „Îndemnăm cetățenii să se abțină de a merge în cimitire. Să-i pomenim pe cei dragi de acasă. Pe lângă faptul că viața și sănătate are prioritate, de acțiunile noastre depinde cum va funcționa sistemul medical, care este în mare parte la limita epuizării. Dați, vă rog răgaz, sistemului de sănătate”, a îndemnat ministrul Sănătății.
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău