Reprezentanții PSRM participă la ședința Adunării Parlamentare a CSI

  • 27 Martie 2017 22:33
Reprezentanții PSRM participă la ședința Adunării Parlamentare a CSI

Reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) participă la ședința Adunării Parlamentare a CSI, care și-a început lucrările luni, 27 martie, la Sankt Petersburg, transmite INFOTAG.

Potrivit unui comunicat al PSRM, în pofida deciziei oficiale a Parlamentului de a nu participa la acest eveniment, la Sankt Petersburg au plecat liderul formațiunii, Zinainda Greceanîi, și deputatul Andrei Neguța, care este și consilier neoficial al președintelui Igor Dodon pe politică externă. Ei au avut astăzi o întrevedere cu președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin.

Biroul permanent al Parlamentului a decis că Republica Moldova nu va participa cu o delegație oficială la lucrările Adunării parlamentare a CSI de la Sankt Petersburg, din cauza scandalului legat de abuzurile comise de anumite instituții ruse în privința oficialilor moldoveni.

Potrivit autorităților, acest comportament este legat de investigația privind spălarea a 22 de miliarde de dolari din Federația Rusă prin băncile moldovenești. Autoritățile le-au solicitat funcționarilor moldoveni să se abțină de la călătorii în Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău