Reprezentanții Platformei DA, în cadrul discuțiilor cu un grup de deputați europeni. „Am respins categoric punctul de vedere că trebuie să răbdăm în continuare acest Guvern”

  • 16 Iunie 2020 09:27
Reprezentanții Platformei DA, în cadrul discuțiilor cu un grup de deputați europeni. „Am respins categoric punctul de vedere că trebuie să răbdăm în continuare acest Guvern”

La inițiativa vicepreședintelui Partidului Popular European (PPE), deputatul Parlamentului European, Siegfried Mureșan, au avut loc ieri un schimb de opinii cu reprezentanții Platforma DA pe marginea crizei din Republica Moldova, evoluțiile situației pandemice și viitoarele alegeri prezidențiale.

Din partea Platformei DA au participat – Andrei Nastase, Președintele formațiunii, Alexandr Slusari și Igor Munteanu, Vicepreședinți. Alături de Siegfried Mureșan au mai participat: Andrius Kubilius, Președintele Euronest (Lituania), Michael Gahler, Președintele Grupului AFET, Eugen Tomac, Vlad Nistor și Andrzej Halicki, personalități notorii, afiliate Partidului Popular European (PPE).

„La solicitarea deputaților europeni, am prezentat în detaliu situația epidemiologică din RM cu date, cifre și opinii, care ilustrează o stare dezastruoasă a modului în care este gestionată criza sanitară de către actualul guvern, condus de PM Ion Chicu. Am remarcat că datorită managementului deplorabil al actualului guvern, criza se adâncește, plasând RM pe locul I în Europa la numărul de cazuri letale, raportat la populație, și pe primele locuri pe plan global la infectarea în masă a personalului medical, punând în pericol grav sănătatea populației”, se precizează în comunicatul formațiunii. 

Răspunzând la întrebările deputaților europeni, Platforma DA a respins categoric punctul de vedere că ar trebui să răbdăm în continuare acest guvern de dragul unei efemere „stabilități politice”, „transmițându-le prietenilor noștri că, în fiecare zi, în Republica Moldova, mor cetățeni europeni, printre cei care sunt doborâți tot mai mulți medici, polițiști, procurori, pedagogi, cu alte cuvinte, efectele pandemiei se acutizează, în loc să descrească și să fie izolate focarele de infecție”. 

„Le-am vorbit prietenilor noștri și despre necesitatea urgentă a înlocuirii guvernului condus de PM Ion Chicu cu un guvern propus de Platforma DA, cu susținerea tuturor forțele europene și democratice existente în acest moment în Parlamentul RM, urmând ca acest guvern să dețină un mandat anti-criză, să fie format dintr-o garnitură largă de personalități cunoscute în RM pentru competență profesională și integritate, care să asigure măsurile și sprijinul așteptat de cetățeni. Noul guvern se va ocupa în mod competent de criză, asigurând funcționarea instituțiilor democratice, apărând sănătatea populației și normalizând dialogul politic cu UE”, se mai menționează în comunicatul Platformei. 

Reprezentanții partidului au cerut susținerea politică deplină și efectivă a Partidului Popular European (PPE), inclusiv al partenerilor locali ai PPE din Republica Moldova, „în spiritul solidarității și principiilor pe care am decis să le promovăm în Republica Moldova, după Conferința din noiembrie 2019 de la Zagreb, la care a fost ales noul președinte al Partidului Popular European, Donald Tusk”.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău