Reprezentanții Partidului “Mișcarea Populară” din România au protestat, astăzi, în fața Ambasadei R.Moldova de la București

  • 04 Decembrie 2020 13:34
Reprezentanții Partidului “Mișcarea Populară” din România au protestat, astăzi, în fața Ambasadei R.Moldova de la București

Reprezentanții Partidului “Mișcarea Populară” din România au protestat, astăzi, în fața Ambasadei Republicii Moldova de la București și au înaintat o notă de protest în legătură cu evenimentele recente de la Chișinău.

Participanții la protest aveau pancarte pe scria “Stop loviturii de stat!”, „Uniți pentru democrație”,  „România alături de Republica Moldova”,  „Avem un singur drum: Europa”.

Președintele formațiunii, Eugen Tomac, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, menționând că asistăm la o lovitură de stat.

Considerăm că trebuie să fim alături de democrația Republicii Moldova, alături de cetățenii cinstiți ai țării care au decis prin vot democratic că vor un alt viitor, a spus Eugen Tomac.

El și-a exprimat îngrijorarea și în legătură cu decizia Parlamentului prin care Serviciul de Informație și Securitate a trecut din subordinea șefului statului în cea a Legislativului, dar și în legătură cu unele decizii, prin care, în opinia lui, se încearcă rusificarea Republicii Moldova într-un mod brutal.

Democrația nu trebuie călcată în picioare. Republica Moldova are un Acord de asociere cu Uniunea Europeană, iar Uniunea Europeană înseamnă respect față de  democrație, față de statul de drept, respect față de votul dat de cetățeni, a adăugat Eugen Tomac.

Nota de protest a fost înmânată unui angajat al ambasadei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău