Reprezentanții Chișinăului cer lichidarea posturilor de control instalate de administrația de la Tiraspol în preajma satului Bâcioc

  • 21 Iulie 2018 09:47
Reprezentanții Chișinăului cer lichidarea posturilor de control instalate de administrația de la Tiraspol în preajma satului Bâcioc

Chișinăul insistă pe lichidarea posturilor pretinselor structuri de forță transnistrene instalate în apropierea satului Bâcioc, însă administrația de la Tiraspol se opune.

Situația din Zona de Securitate și asigurarea liberei circulații pe podul peste Nistru, în preajma localităților Gura-Bâcului și Bâcioc au fost discutate recent în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC) care s-a întrunit în orașul Bender sub președinția delegației Federației Ruse.

Discuțiile s-au axat pe propunerile delegației ruse, care prevăd ca monitorizarea și asigurarea securității și a liberei circulații pe podul respectiv peste Nistru să fie asigurată doar de către forțele de pacificare și de angajații așa-numitei miliții transnistrene, se arată într-un comunicat de presă al Delegației Chișinăului în CUC.

În context, componenta moldovenească insistă pe lichidarea posturilor pretinselor structuri de forță transnistrene instalate în preajma s.Bâcioc. Această propunere prezintă o soluție rezonabilă de a debloca activitatea CUC pe acest subiect și corespunde mandatului misiunii de pacificare stabilit de Acordul din 21 iulie 1992.

Aprobării acestei propuneri s-a opus vehement delegația transnistreană, neavând argumente temeinice.

Din această cauză discuțiile asupra acestei probleme vor fi reluate la următoarea ședință a Comisiei, preconizată pentru data de 26 iulie 2018, precizează Delegația Republicii Moldova în CUC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău