Reprezentanții celor două state coreene s-au întâlnit pentru a discuta Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud

  • 17 Ianuarie 2018 14:02
Reprezentanții celor două state coreene s-au întâlnit pentru a discuta Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud

Reprezentanții celor două state coreene s-au întâlnit miercuri, 17 ianuarie, pentru a discuta despre numărul sportivilor care vor participa la apropiatele Jocuri Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, transmite Agerpres.

Câte trei reprezentanți din fiecare stat coreean iau parte la aceste discuții de lucru de la Panmunjom, sat de frontieră unde a fost semnat armistițiul războiului din 1950-1953, axate pe numărul atleților și pe alte subiecte logistice.

Seulul propune o echipă comună de hochei pe gheață, precum și apariții împreună la ceremoniile de deschidere și de închidere.

Concluziile acestui dialog vor figura pe agenda întâlnirii celor două state coreene, sâmbătă, la Lausanne, cu Comitetul Internațional Olimpic, care trebuie să decidă asupra participării sportivilor nord-coreeni care au ratat calificarea sau au depășit termenul limită de înregistrare.

Seulul încearcă de mult timp să prezinte acest eveniment ca "Jocurile Păcii", într-un context de tensiuni exacerbate în jurul programelor nord-coreene nuclear și balistic. Dialogul care tocmai a început arată o relaxare notabilă a relațiilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău