Reprezentanta Departamentului de Stat al SUA speră că după alegerile parlamentare din R.Moldova va fi formată o majoritate proeuropeană

  • 09 Noiembrie 15:47
Reprezentanta Departamentului de Stat al SUA speră că după alegerile parlamentare din R.Moldova va fi formată o majoritate proeuropeană

Elizabeth Hanny, responsabilă în cadrul Departamentului de Stat al SUA de relaţiile cu Republica Moldova, speră că, după alegerile parlamentare din 2019, în R. Moldova va fi formată o majoritate proeuropeană, care să continue reformele.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta diplomatul american a menţionat vineri la o întrevedere la Chişinău cu vicepreşedintele Parlamentului, Valeriu Ghileţchi. La întrevedere a participat şi consilierul pentru drepturile omului al Ambasadei SUA în Republica Moldova, Melissa Crawford.

Elizabeth Hanny a subliniat că "alegerile trebuie să se desfăşoare în mod liber şi corect, în conformitate cu normele internaţionale".

De asemenea, ea a menţionat că, "dacă Parlamentul va decide să introducă cerinţe privind transparenţa surselor de finanţare a organizaţiilor nonguvernamentale, acestea ar trebui să se limiteze doar la finanţarea care vine din exterior, practică aplicată în SUA".

Valeriu Ghileţchi a informat oaspetele că Parlamentul a audiat raportul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi privind analiza şi evaluarea legislaţiei electorale care a stat la baza invalidării alegerilor noi în Chişinău şi a decis, în baza recomandării Comisei, să anuleze interdicţia de a face agitaţie electorală în ziua tăcerii şi în ziua alegerilor, o practică care, de asemenea, se întâlneşte în SUA.

Părţile au mai discutat agenda Parlamentului până la sfârşitul acestei sesiuni, precum şi cele mai importante proiecte de legi adoptate recent, printre care "modificările şi completările, în conformitate cu solicitările FMI, la Legea privind declararea voluntară şi stimularea fiscală". Această lege a fost adoptată în două lecturi în şedinţa de joi a Parlamentului, iar vineri a fost deja publicată în "Monitorul oficial"

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
1 °C
Ploaie ușoară
Umiditate:100 %
Vint:0,5 m/s
Vin
-0 °C
Sâm
0 °C
Dum
-4 °C
Lun
-1 °C

Curs oficial BNM 15 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2269 0.0659
USD 17.0571 0.0274
RON 4.1254 0.0138
UAH 0.6130 0.0021
RUB 0.2515 0.0001
Arhivă Radio Chișinău