Reprezentanta Departamentului de Stat al SUA speră că după alegerile parlamentare din R.Moldova va fi formată o majoritate proeuropeană

  • 09 Noiembrie 2018 15:47
Reprezentanta Departamentului de Stat al SUA speră că după alegerile parlamentare din R.Moldova va fi formată o majoritate proeuropeană

Elizabeth Hanny, responsabilă în cadrul Departamentului de Stat al SUA de relațiile cu Republica Moldova, speră că, după alegerile parlamentare din 2019, în R. Moldova va fi formată o majoritate proeuropeană, care să continue reformele.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta diplomatul american a menționat vineri la o întrevedere la Chișinău cu vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi. La întrevedere a participat și consilierul pentru drepturile omului al Ambasadei SUA în Republica Moldova, Melissa Crawford.

Elizabeth Hanny a subliniat că "alegerile trebuie să se desfășoare în mod liber și corect, în conformitate cu normele internaționale".

De asemenea, ea a menționat că, "dacă Parlamentul va decide să introducă cerințe privind transparența surselor de finanțare a organizațiilor nonguvernamentale, acestea ar trebui să se limiteze doar la finanțarea care vine din exterior, practică aplicată în SUA".

Valeriu Ghilețchi a informat oaspetele că Parlamentul a audiat raportul Comisiei juridice, numiri și imunități privind analiza și evaluarea legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor noi în Chișinău și a decis, în baza recomandării Comisei, să anuleze interdicția de a face agitație electorală în ziua tăcerii și în ziua alegerilor, o practică care, de asemenea, se întâlnește în SUA.

Părțile au mai discutat agenda Parlamentului până la sfârșitul acestei sesiuni, precum și cele mai importante proiecte de legi adoptate recent, printre care "modificările și completările, în conformitate cu solicitările FMI, la Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală". Această lege a fost adoptată în două lecturi în ședința de joi a Parlamentului, iar vineri a fost deja publicată în "Monitorul oficial"

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău