Reprezentant al Platformei DA, despre împuternicirea guvernului în demisie să procure vaccin: Acest proiect este „cu dedicație”, pentru a fi achiziționat vaccinul rusesc Sputnik V

  • 11 Martie 2021 13:39
Reprezentant al Platformei DA, despre împuternicirea guvernului în demisie să procure vaccin: Acest proiect este „cu dedicație”, pentru a fi achiziționat vaccinul rusesc Sputnik V

PSRM, PAS, PD, PRO-Moldova și ȘOR au semnat o inițiativă comună pentru instituirea unor măsuri pe perioada de urgență în sănătatea publică, potrivit deputatului Platformei DA, Dinu Plîngău. El a anunțat că formațiunea sa nu a semnat acest document, care presupune împuternicirea guvernului în demisie să procure vaccin, ocolind mai multe proceduri.

Deputatul și-a exprimat îngrijorarea că acest proiect ar fi „cu dedicație”, pentru a fi achiziționat vaccinul rusesc Sputnik V. Potrivit lui, nu este clar cine va decide ce vaccin va fi procurat și în bază căror criterii, și dacă, în lipsa unui minim de control, există garanții că nu vom pierde și bani și calitate.

„Eu vreau să fie procurat vaccin în mod normal, precaut. Citind proiectul am impresia că este făcut sub Sputnik V și probabil așa și se va întâmpla. Eu cred că vaccinul poate fi procurat cu respectarea tuturor criteriilor, fără ocolișuri, în mod normal, dacă ar exista ca și în cazul proiectului dat o responsabilitate din partea clasei politice.

Platforma DA nu a semnat proiectul pentru că nu a primit răspunsuri la multe întrebări. E un subiect sensibil și-l vom discuta cu mai multă lume pentru că mâine vom trebui să decidem dacă votăm sau nu. (…) Poate greșesc, sper să greșesc, dar după ce acest proiect va fi votat se va da prioritate procurării vaccinului Sputnik V, în condiții lipsei oricărui control. Poate Sputnik V e bun, nu sunt specialist, oricum cred că e nevoie de mai multă precauție când vorbim despre viața și sănătatea oamenilor și din aceste raționamente azi vom încerca să căutăm răspunsuri”, a scris Dinu Plîngău pe pagina sa de Facebook.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău