Reprezentant al OMS, despre COVID-19: Prea multe țări ignoră ceea ce datele le transmit. Oamenii trebuie să se trezească

  • 04 Iulie 2020 12:17
Reprezentant al OMS, despre COVID-19: Prea multe țări ignoră ceea ce datele le transmit. Oamenii trebuie să se trezească

Un oficial cu rang înalt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a cerut vineri țărilor din lumea întreagă afectate de noul coronavirus "să se trezească" la realitate în urma situației pandemice și "să preia controlul" asupra răspândirii acestui virus, informează Xinhua, citată de Agerpres.

"Oamenii trebuie să se trezească. Datele nu mint. Situația de pe teren nu minte", a declarat Michael Ryan, directorul serviciilor de urgență din cadrul OMS, în fața reporterilor.

Considerând că "prea multe țări ignoră ceea ce datele le transmit", același oficial al OMS a mai spus că "nu este niciodată prea târziu într-o epidemie să preiei controlul".

"Există motive economice bune care justifică nevoia țărilor de a-și reporni economiile", a mai spus el. "Este de înțeles, dar nici nu poți să ignori problema. Problema nu va dispărea ca prin magie", a concluzionat același oficial de la OMS. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău