Reprezentant al Kievului: Rusia va trimite, din nou, trupe la frontiera cu Ucraina

  • 29 Aprilie 2021 10:53
Reprezentant al Kievului: Rusia va trimite, din nou, trupe la frontiera cu Ucraina

Rusia intenționează să retrimită trupe la granița cu Ucraina, acest lucru urmând să se întâmple la sfârșitul lunii iulie, în timpul pregătirilor pentru exercițiul militar Zapad-2021 - a declarat Oleksi Arestovici, consilier al delegației ucrainene în Grupul de contact trilateral pentru soluționarea conflictului din Donbas.

Potrivit lui Arestovici, Federația Rusă și-a retras între 30% și 50% din personalul militar concentrat la frontiera ucraineană, însă echipamentele militare rămân de-a lungul graniței. "Având în vedere că în septembrie va avea loc etapa activă a exercițiilor Zapad-2021, desfășurate de Rusia și Belarus, va începe, din nou, desfășurarea de trupe, la sfârșitul lunii iulie" - a explicat Oleksi Arestovici. Potrivit acestuia, la sfârșitul lunii iulie, Ucraina va reveni la situația de acum două săptămâni.

"Dar, înainte de momentul respectiv, va avea loc o întâlnire între președinții Federației Ruse și Statele Unite, Vladimir Putin și Joe Biden" - a subliniat consilierul ucrainean.

Amintim că, săptămâna trecută, Moscova a ordonat comandamentului forțelor sale armate retragerea trupelor de la granița cu Ucraina în bazele permanente, după săptămâni de tensiuni cu Occidentul, din cauza unei mari concentrări militare în apropierea frontierei ruso-ucrainene. Zilele trecute, șeful Serviciului ucrainean de Frontieră, Serhi Deineko, a confirmat că Rusia a început o retragere parțială a trupelor sale de pe teritoriul Crimeii ocupate, însă a subliniat că nu a observat ca Moscova să-și retragă și trupele concentrate aproape de granița de est a Ucrainei, în regiunea rusă Voronej.

Sursa: RBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău