REPORTAJ FOTOGRAFIC | Cum au prelevat medicii, la domiciliu, probe de la persoanele suspectate cu COVID-19

  • 03 Iunie 2020 16:37
REPORTAJ FOTOGRAFIC | Cum au prelevat medicii, la domiciliu, probe de la persoanele suspectate cu COVID-19

Echipele mobile, formate din cel puțin doi asistenți medicali și un medic de familie sau asistent coordonator, au prelevat până acum aproximativ 900 de probe biologice de la persoanele suspectate sau infectate cu COVID-19 la domiciliu.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 400 de probe au fost prelevate la etapa inițială, atunci când pacienții manifestau simptome specifice de boală, iar peste 450 - după 14 zile de tratament.

În prezent, peste 430 de pacienți, cu forme ușoare de coronavirus, sunt tratați de către medicii de familie. 

„În perioada pandemiei, consultăm oamenii prin intermediul telefonului, conversăm cu mamele, copii, ținem legătura permanent. Inițial mi-a fost puțin teamă de COVID-19, era și firesc, se știau foarte puține despre acest virus, dar simțul datoriei a fost mai puternic decât frica de infectare. Atunci când am ales medicina, am știut că o să fie și situații complicate, nu doar zile ușoare. Am fost pregătită pentru asta”menționează Aliona Bugan,  asistenta medicală, care de 30 de ani supraveghează starea de sănătate a oamenilor din orașul Anenii Noi.

 

 

  

 

 

 

 

 

Din 10 aprilie 2020, medicii de familie sunt implicați în tratarea pacienților cu forme ușoare de boală. Până în prezent, specialiștii au identificat mai mult de 1300 de persoane suspectate de infecția COVID-19, dintre care 987 au fost testate pozitiv. Peste 430 de oameni cărora le este administrat tratament la domiciliu s-au vindecat, iar 124 au fost internați cu semne de agravare în instituțiile medicale din țară. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău