Replici acide în Parlament între PAS și PSRM pe subiectul vizitei la Moscova a socialiștilor. Grosu către Novac: Un discurs de intelighent

  • 20 Octombrie 2022 14:28
Replici acide în Parlament între PAS și PSRM pe subiectul vizitei la Moscova a socialiștilor. Grosu către Novac: Un discurs de intelighent

Vizita unei delegații a Partidului Socialiștilor, în frunte cu deputatul Vlad Bătrâncea, la Moscova, între 17 și 19 octombrie, a provocat, joi, discuții aprinse în plenul Parlamentului între reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate și cei ai PSRM, transmite Radio Chișinău.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a propus ca Rusia să fie recunoscută drept stat terorist, de către legislativ. Potrivit deputatului PAS, motivul ar fi atrocitățile pe care armata rusă le comite în războiul pe care îl duce în Ucraina din 24 februarie a.c.

Dumitru Aliaba a criticat vizita secretarului executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, la Moscova, care a fost însoțit de Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM.

Acesta l-a întrebat pe deputatul socialist, Grigorie Novac, dacă știe de la colegii săi, absenți la ședința legislativului, mai multe detalii  despre rachetele rusești care au survolat spațiul aerian al R. Moldova, săptămâna trecută.

Poate au îndrăznit să adreseze și asemenea întrebări. Aș vrea să vă întreb pe fiecare dintre voi dacă mai este cineva în această fracțiune a socialiștilor poate care nu susține ceea ce fac colegii voștri, așa cum a făcut-o doamna Dolința”, a întrebat Alaiba.

La fel, deputatul PAS i-a solicitat lui Grigore Novac să spună cui aparține Crimeea.

Grigore Novac a evitat să răspundă la întrebări, menționând, însă, că „domnul Grosu are probleme cu geografia”, deși întrebarea i-a fost adresată de deputatul Alaiba și nu de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Mă miram să nu fie vreo ieșire de asta neinspirată a lui Alaiba, dar totuși țin să-i amintesc că cetățenii R.Moldova la ziua de azi au probleme cu exportul, și domnului Alaiba îi este fix în cot de aceasta... Merele, strugurii stau pe deal... Cetățenii au probleme cu tarifele la gazele naturale și la acest capitol la fel vă este în cot…

Da, domnule Alaiba, colegii mei s-au întâlnit public și nu se întâlnesc pe la cafenele, în locuri ascunse și pun la cale scheme cum ați făcut voi.

Dacă ar fi oportun domnule președinte, văd că a doua zi consecutiv domnul Grosu are probleme cu geografia, făceți-i cadou acolo o hartă, oare niște cursuri de geografie ca să vadă el ce și unde se află, unde este amplasat pe harta lumii”, a declarat Grigore Novac.

Deputatul socialist l-a mai îndemnat pe Dumitru Alaiba să scrie proiecte care ar îmbunătăți viața cetățenilor.

La sfârșitul discursului socialistului Grigore Novac, președintele Parlamentului Igor Grosu, după o pauză de câteva secunde, a remarcat că acesta a fost „un discurs de intelighent”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău