Replica Rodicăi Berdilo, care a decis invalidarea alegerilor: Am respectat legea și vă promit că așa voi continua să fac

  • 27 Iunie 2018 12:59
Replica Rodicăi Berdilo, care a decis invalidarea alegerilor: Am respectat legea și vă promit că așa voi continua să fac

Judecătoarea Rodica Berdilo a publicat o replică după ce a fost criticată pentru decizia privind invalidarea alegerilor din Chișinău.

Declarația a fost publicată pe pagina de Facebook a Judecătoriei Centru. Rodica Berdilo susține că din cauza deciziei pe care a luat-o ea și familia sa au fost umilite, insultate și batjocorite, iar presa a publicat informații „incomplete, distorsionate, unele chiar false”.  În același timp, magistrata a menționat că și-a făcut meseria așa cum prevede legea, independent de orice influență din exterior. „Eu însă m-am condus strict și fără excepții de prevederile legii, în speță Codul Electoral, care prevede la art.47 alin.(8) că în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitație electorală, cuvântul cheie fiind ”nici un fel”. (...)  Îmi dau seama ce-am făcut, am respectat legea și vă promit că așa voi continua să fac”, a declarat Rodica Berdilo.

Menționăm că Rodica Berdilo este magistrat în cadrul Judecătoriei Centru și a decis că alegerile din municipiul Chișinău nu sunt legitime. Această decizie a fost criticată atât de opoziția politică de la Chișinău, cât și de înalți reprezentanți ai UE, precum și ai diplomațiilor occidentale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău