Replica premierului Chicu la adresarea Mitropolitului Vladimir de a înceta atacurile asupra Bisericii

  • 29 Aprilie 2020 09:24
Replica premierului Chicu la adresarea Mitropolitului Vladimir de a înceta atacurile asupra Bisericii

"Pandemia nu a trecut iar Guvernul va menține și în continuare unele măsuri restrictive, inclusiv și la unele activități religioase", este replica premierului R.Moldova Ion Chicu publicată pe Facebook, la solicitarea Mitropolitului Vladimir de a înceta atacurile la adresa Bisericii.

Pandemia încă nu a trecut și guvernul va menține și în continuare unele măsuri restrictive. Inclusiv, referitoare și la unele activități religioase. Regulile sunt stricte și trebuie respectate de toți cetățenii țării. De toți. E pentru sănătatea și viața oamenilor. În asta cred! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook.

"Pe parcursul lunii aprilie mai mulți reprezentanți ai mai multor culte religioase s-au adresat guvernului/prim-ministrului cu diferite solicitări/plângeri/îngrijorări. Epidemia răspândită la nivel global a afectat serios mai multe activități economice, culturale sau religioase. În consecință, statul și cetățenii au avut de suferit enorm.

Au suferit, desigur, și cultele religioase. Vreau să remarc, însă, că absoluta majoritate a reprezentanților acestor culte au manifestat înțelegere, au conștientizat pericolul enorm pe care-l reprezintă virusul pentru viața oamenilor și au adaptat activitățile religioase la regulile stricte sanitar-epidimiologice instituite de Comisia pentru Situații Excepționale. Protejarea sănătății și vieții oamenilor este cea mai blagoslovită și plăcută Domnului faptă. În asta cred. De aceea, ca și în multe alte state, inclusiv Rusia sau Italia, guvernul Republicii Moldova a fost nevoit să interzică pe perioada pandemiei activitățile religioase cu participarea credincioșilor. Îmi asum totalmente această decizie, deoarece a fost vorba de sănătatea și viața oamenilor.

"Vreau să mulțumesc din suflet tuturor slujitorilor cultelor religioase din Republica Moldova, inclusiv celor creștin-ortodocși, pentru înțelegere și susținerea eforturilor guvernului de a proteja sănătatea oamenilor în timpul acestei crize fără precedent. Mă închin pînă la pământ tuturor pentru această susținere, iar la etapa când vom avea acces în biserici voi veni să mă rog bunului Dumnezeu pentru iertarea păcatelor", a mai scris premierul Chicu.

Precizăm că, Mitropolitul Moldovei Vladimir (Patriarhia Rusă) i-a  cerut premierului Ion Chicu, într-un mesaj făcut public marți după amiază, să înceteze atacurile la adresa Bisericii și să-și tempereze atitudinea „dușmănoasă și disprețuitoare față de Biserică, umilită și îngenunchiată în ultima perioadă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău