Replica CCA la declarațiile Ambasadorului UE, Peter Michalko, privind nefuncționarea liberă a pieței publicității

  • 04 Ianuarie 2019 10:55
Replica CCA la declarațiile Ambasadorului UE, Peter Michalko, privind nefuncționarea liberă a pieței publicității

Uniunea Europeană este îngrijorată de deteriorarea standardelor democratice și a statului de drept din ultimul an în Republica Moldova, precum și a libertății și pluralismului mass-mediei, a declarat ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko.

Într-un interviu pentru portalul media-azi, oficialul european a reamintit că UE a cerut autorităților de la Chișinău să asigure transparența și concurența în audiovizual și să creeze un mediu favorabil activității mass-mediei independente.

Ambasadorul european a îndemnat Consiliul Concurenței și Consiliul Coordonator al Audiovizualului să monitorizeze și să reacționeze la aspectele legate de nefuncționarea liberă a pieței publicității și la cele legate de lipsa de transparență cu privire la beneficiarii instituțiilor de presă.

Într-un comunicat al CCA, făcut public în replică la declarațiile Ambasadorului UE, se precizează că ”activitatea economică desfășurată de către furnizorii de servicii media și, prin urmare, monitorizarea pieței publicitare nu ține de competența Consiliului Audiovizualului”.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău