Renumărare a voturilor în statul Georgia

  • 06 Noiembrie 2020 19:00
Renumărare a voturilor în statul Georgia

Statul american Georgia, unde candidatul democrat Joe Biden și președintele republican Donald Trump sunt aproape la egalitate în scrutinul prezidențial american, va efectua o renumărare a voturilor, potrivit secretarului de stat local Brad Raffensperger, transmite AFP,preluat de Agerpres.

Cursa în Georgia ''rămâne prea strânsă'', a declarat Brad Raffensperger în timpul unei conferințe de presă la Atlanta. ''Fiind o diferență atât de redusă, vom avea o renumărare în Georgia'', a anunțat acesta.

Potrivit CNN, în acest stat Joe Biden și Donald Trump au fiecare aproximativ 49,4% din voturi după numărarea a circa 99% din buletine.

Dar, conform aceluiași post, candidatul democrat conduce în alte trei state unde numărarea voturilor încă nu s-a încheiat, respectiv Pennsylvania, Arizona și Nevada, și mai are nevoie doar de 17 din cei 270 de electori care îi asigură câștigarea scrutinului.

Potrivit unui responsabil electoral din Georgia, Gabriel Sterling, citat de DPA, s-ar putea ca acest stat să nu reușească validarea rezultatelor alegerilor prezidențiale până la sfârșitul lunii noiembrie.

El a adăugat că în continuare nu vede indicii de fraude majore sau extinse, contrar afirmațiilor lui Donald Trump, dar a asigurat că oficialii sunt vigilenți, dată fiind diferența redusă dintre cei doi candidați. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău