Renault schimbă strategia și ia în calcul ieșirea de pe unele piețe

  • 20 Noiembrie 2019 20:13
Renault schimbă strategia și ia în calcul ieșirea de pe unele piețe

Directorul general interimar al Renault, Clotilde Delbos, a declarat marți că producătorul auto francez nu exclude retragerea unor produse sau ieșirea de pe unele piețe, ca parte a procesului de revizuire a obiectivelor pe termen mediu, transmite Reuters și digi24.

"Vom evita dacă vom putea, dar va trebui să ne punem întrebarea...putem doar să ne menținem aceeași strategie? Nu cred asta. Piața se schimbă, trebuie să ne adaptăm", a declarat Clotilde Delbos la o conferință.

Luna trecută, Renault a făcut aluzie la o potențială diminuare a dividendelor, după ce a redus perspectivele privind vânzările și profiturile din cauza evoluțiilor de pe piețele auto globale.

Producătorul auto francez se așteaptă la o scădere a cererii pe plan global cu 4% anul acesta, față de un declin de 3% previzionat anterior. Renault i-a șocat pe investitori în octombrie când a emis un avertisment de profit și a anunțat că anul acesta fluxul de numerar ar putea să nu fie pozitiv.

"Vom face o revizuire exactă a situației noastre în ceea ce privește rezultatele financiare și generarea fluxului de numerar la finalul anului. Apoi vom convoca Consiliul de Administrație pentru a decide care va fi politica de dividende adecvată", a afirmat directorul interimar Clotilde Delbos.

În următoarele luni, vor fi revizuite toate aspectele afacerii - inclusiv participarea Renault la Marele Premiu de Formula 1, a adăugat oficialul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Thu
22
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău