Renault își propune o cifră de afaceri anuală de 70 de miliarde de euro

  • 06 Octombrie 2017 19:08
Renault își propune o cifră de afaceri anuală de 70 de miliarde de euro

Grupul francez Renault a anunțat vineri planul strategic al companiei pentru următorii șase ani, potrivit căruia francezii își propun o cifră de afaceri anuală de 70 de miliarde de euro, dublarea vânzărilor în afara Europei și dezvoltarea pe piețe precum China și Rusia, lansarea a 21 de modele de vehicule dar și diversificarea gamei de vehicule prin producerea a opt modele electrice și a 12 modele electrificate.

Planul strategic algrupului Renault, denumit ”Drive the future” și lansat vineri la Paris are în vedere dezvoltarea companiei în perioada 2017-2022 și își propune o cifră de afaceri anuală de 70 de miliarde de euro și obținerea unui loc în topul producătorilor de vehicule electrice și electrificate.

”Prin acest plan se urmărește o cifră de afaceri anuală de 70 de miliarde de euro, o marjă operațională de atins până la finalizarea planului de 7%, cu un prag minim de 5% și un flux pozitiv de numerar înfiecare an” se arată într-un comunicat dat publicității de companie. 

Potrivit aceleiași surse, Renault își propune să investească în următorii șase ani 18 miliarde de euro în cercetare și dezvoltare, să lanseze 21 de modele de vehicule, să-și accelereze activitățile pe piețele din China și Rusia, să dezvolte activități în Brazilia, India și Iran  și să obțină o poziție de top pe piața devehiculule electrice, cu opt modele electrice și 12 modele electrificate.

Grupul Renault estimează o creștere a vânzărilor cu peste 40 la sută, ceea ce reprezintă peste 5 milioane de vehicule vândute, față de 3,47milioane de vehicule vândute în 2016.

În paralel, Grupul își va lărgi gama deproduse, inclusiv vehiculele utilitare și modelele electrice noi cu zero emisii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău