Renault a anunțat că își suspendă activitatea în Rusia, după ce Ucraina a cerut ca grupul francez să fie boicotat

  • 24 Martie 2022 08:51
Renault a anunțat că își suspendă activitatea în Rusia, după ce Ucraina a cerut ca grupul francez să fie boicotat

Grupul Renault a anunțat miercuri că își suspendă activitatea în fabrica sa din Moscova și evaluează opțiunile disponibile în ceea ce privește colaborarea cu producătorul rus de automobile Avtovaz. Decizia vine după ce compania auto a fost criticată pentru că a reluat producția la uzina din Moscova.

„Activitățile Grupului Renault în fabrica sa din Moscova sunt suspendate începând de astăzi. În ceea ce privește implicarea în AVTOVAZ, Grupul Renault evaluează opțiunile disponibile, ținând cont de mediul actual, acționând în același timp responsabil față de cei 45.000 de angajați ai săi din Rusia. Grupul Renault reamintește că implementează deja măsurile necesare pentru a respecta sancțiunile internaționale”, a anunțat compania într-un comunicat de presă, scrie digi24.ro.

Decizia vine după ce ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a cerut boicotarea Renault la nivel mondial. „Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu că ar trebui să surprindă pe cineva când Renault sprijină un război de agresiune brutal în Europa. Însă greșelile trebuie să vină cu un preț, în special când se repetă. Fac apel la clienții și afacerile din lume să boicoteze Grupul Renault”, a scris, pe Twitter, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău