Renato Usatîi și-a anunțat intenția de a demisiona din funcția de primar de Bălți

  • 13 Februarie 2018 09:16
Renato Usatîi și-a anunțat intenția de a demisiona din funcția de primar de Bălți

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, lider al formațiunii politice Partidul Nostru, și-a anunțat intenția de a demisiona din funcție astfel încât în municipiu să fie organizate alegeri noi în această primăvară.  

Politicianul autoexilat la Moscova a afirmat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV8, că va face anunțul în zilele următoare, transmite IPN.

Renato Usatîi a spus că demisionează pentru că nu poate reveni la Bălți în timpul apropiat, iar orașul are nevoie de un gospodar. Totodată, el  a precizat că va demisiona acum pentru a putea fi organizate alegeri la Bălți, înaintea scrutinului parlamentar.

Cel mai probabil, acestea ar urma să aibă loc la 20 mai, a adăugat Renato Usatîi, iar candidatul formațiunii politice Partidul Nostru la aceste alegeri va fi Nicolai Grigorișin, unul dintre actualii viceprimari de la Bălți.

Renato Usatîi a plecat la Moscova în vara lui 2016. Ulterior pe numele său a fost emis un mandat de arest și a fost dat în căutare internațională sub acuzația că ar fi comandat omorul bancherului rus Gherman Gorbunțov. Renato Usatîi se declară însă nevinovat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău