Renato Usatîi rămâne în libertate

  • 29 Octombrie 2015 13:05
Renato Usatîi rămâne în libertate

Curtea de Apel Chișinău a respins contestația procurorilor privind eliberarea din arest a liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Astfel, primarul de la Bălți va fi cercetat în stare de libertate în dosarul interceptării ilegale a unor convorbiri telefonice între fostul premier, Vlad Filat, și omul de afaceri Ilan Shor.

Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, primar al municipiului Bălți, a declarat după pronunțarea deciziei Curții de Apel Chișinău că procurorii nu ar avea dovezi pentru a-i demonstra vinovăția, iar hotărârea instanței ar fi un argument în acest sens.

Procurorul care investighează acest caz a refuzat să se prezinte în fața presei, dar a precizat că ancheta continuă.

Decizia Curții de Apel este irevocabilă și nu poate fi contestată.

Renato Usatîi, a fost reținut de către procurori pentru 72 de ore la 23 octombrie, pe Aeroportul Chișinău, în momentul în care a revenit de la Moscova. La 25 octombrie, prin decizia judecătoriei sectorului Centru din Chișinău, Renato Usatîi, a fost repus în libertate.

Procuratura Generală a solicitat reținerea liderului formațiunii Partidul Nostru, după ce acesta a publicat pe contul sau de Facebook mai multe convorbiri între fostul premier și lider PLDM, Vlad Filat, și omul de afaceri Ilan Shor, pe care a declarat că le-ar fi înregistrat cu ajutorul unui program spion.

El este acuzat de către procurori de violarea secretului corespondenței și riscă până la trei ani de închisoare.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău