Renato Usatîi, gata să protesteze în fața Ambasadei Federației Ruse

  • 27 Iulie 2020 18:48
Renato Usatîi, gata să protesteze în fața Ambasadei Federației Ruse

Președintele "Partidului Nostru", primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, "este gata să protesteze la Ambasada Rusiei în RM, cerând investigarea obiectivă a cauzei penale fabricate împotriva lui de Comitetul de Anchetă al MAI al Federației Ruse”

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni, la o conferință de presă, considerând că "pe cele 220 de pagini sunt doar prostii, nu fapte".

"Patru oameni au depus mărturii împotriva mea, dintre care trei sunt în închisoare. Al patrulea este Grigorii Caramalac, cunoscut în Moldova drept "Bulgaru", m-a surprins. Toți ei spus că "Veaceslav Platon, în 2011-2012, stând într-un restaurant, le-a spus că Usatîi a participat la scoaterea banilor din Federația Rusă prin intermediul Landromatului. Am transmis deja o parte din materiale la Procuratura Generală a Moldovei (220 de pagini de text pe dosarul penal). Am fost interogat acolo. Voi aduce mai multe documente din același dosar. Voi cere interogarea lui Platon la toriu Procuratura Generală", a declarat liderul PN.

Potrivit lui, prin proteste la ambasadă, el vrea să obțină un singur lucru - să provoace interesul și atenția Ministerului rus de Externe și a administrației prezidențiale ruse față de dosarul său.

"Acțiunile împotriva mea nu pot fi ascunse de conducerea Federației Ruse. Așa cum nu se poate ascunde că dosarul a fost fabricat de niște alcoolici de la FSB. Nu am pretenții față de Rusia și poporul său. Am primit cetățenia acestei țări, mi-am petrecut întreaga viață de adult la Moscova. Dar am întrebări către unele structuri de forță", a recunoscut Usatîi.

În opinia sa, în spatele fabricării dosarului împotriva sa se află Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

"Astăzi, sarcina lui este să fabrice dosare împotriva mea, dar eu voi lupta pentru nevinovăția mea. Dodon continuă ceea ce a făcut deja Plahotniuc împotriva PN, împotriva mea și asociaților mei. Dodon încearcă cu toate forțe să rămână la putere, fiind astăzi un simbol al corupției în Republica Moldova. Dodon este asistat în acțiuni împotriva mea de Artur Gumeniuc de la Serviciul de Informații și Securitate și de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. În Rusia, este ajutat de Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al țării. Dar toți, mai devreme sau mai târziu, vor răspunde pentru aceste acțiuni", a spus politicianul.

În urmă cu câteva săptămâni, el a luat legătura cu Interpol, încercând să afle ce statut are (săptămâna trecută, Judecătoria Tveri din Moscova a emis mandat de arestare pe numele lui Usatîi - "I").

"Mi s-a răspuns aproape imediat: că mă pot deplasa liber în toate țările civilizate", a adăugat Usatii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău